top of page
R-16222940-1605630581-8225.jpeg.jpg

Peter Wangel - Omfartsvej 

Omfartsvej er det første dansksprogede album fra den danske singer-songwriter, Peter Wangel. Albummet er produceret af Nikolaj Nørlund og går tekstmæssigt tæt på samfundets triste skæbner, det udfordrende familieliv, men også om dét at finde en ny musikalsk retning.
 

Med Omfartsvej begynder Peter Wangel et nyt kapitel i sit musikalske virke. Han har før komponeret og skrevet sine sange på engelsk; nu er de på dansk. Og så har han lagt sit elektroniske pop-projekt 'Wangel' på hylden til fordel for et nyt og mere autentisk, singer-songwriter projekt. Det er et stort genreskift fra overjordisk melankolsk elektronisk popmusik til en rå og virkelighedsfuld lyd, der emmer af nærvær og stærke fortællinger. Sangene har han skrevet på guitar, og det er Nikolaj Nørlund, som har arrangeret, akkompagneret og produceret. Peter Wangel er en historiefortæller. Hans karakteristisk dybe vokal indfanger lytteren og skærper teksternes betydning. Han blander den personlige beretning med alt fra social- til surrealisme, og så er han ikke bange for at kigge ind i de svære spørgsmål i livet.

Sangene er helt nye og kigger på livet med et både humoristisk, men også melankolsk blik. Et meget personligt rum for Peter Wangel, hvor det er muligt og nemmere at udtrykke den mere barske side af virkeligheden: "Med Omfartsvej har jeg gået efter at finde en ærlig lyd. Både i tekst og musik. Sangene er ikke svøbt ind i et hav af synthesizere, effekter og rumklang, som fjerner fokus fra det det handler om. De er formuleret og komponeret med en stor umiddelbarhed, som jeg først og fremmest håber kan give alle de, der lytter til det, en følelse af nærvær," fortæller han.
 

Om albummet udtaler producer Nikolaj Nørlund: "Det er efterhånden noget tid siden, Peter kom til mig og spurgte, om jeg ville hjælpe ham med dette album. Siden fulgte en række skrivesessions, indspilningssessions, træning og meget kaffe, hvor vi forsøgte at udvikle ideen om "Peter Wangel". Jeg er virkelig stolt af det resultat, det hele endte med. Jeg synes, "Peter Wangel" er et virkelig godt bud på en moderne dansk artist med en skarp personlighed og lyd samt en samling sange, der kan mange forskellige ting. Jeg håber, at alle vil tage åbent imod ham, for der er virkelig meget at hente på albummet."

bottom of page