top of page
122425826_10157108204310738_698893348975

Michael Møller & Foreign Lands - Everything Is New Tomorrow

Michael Møller & Foreign Lands er et samarbejde mellem sanger og sangskriver Michael Møller og en række danske folkemusikere, som opstod i forbindelse med SPOT Festival i 2012. Bandet kombinerer elementer fra dansk folkemusik med æstetikken fra moderne indie i en mørktonet eklektisk smeltedigel. Deres fælles debutudgivelse, Burning Waltz, udkom i april 2017 og nu følger så EP’en Everything Is New Tomorrow.

Michael Møller er et etableret navn på den danske musikscene, bl.a. kendt for sine bandaktiviteter med moi Caprice og The Mountains, samt for sit storstilede soloprojekt A Month of Unrequited Love, som blandt andet resulterede i en Danish Music Award, som Årets Innovatør, og en Steppeulv som Årets komponist i 2012. Foreign Lands indeholder medlemmer fra bandet Svøbsk, som er et af de mest anerkendte navne på den danske folkemusikscene med flere plader bag sig og koncertaktivitet i både ind- og udland.

Samarbejdet opstod i 2012, da World Music Denmark bad Møller og folkemusikgruppen Svøbsk om at lave musik til en eksklusiv SPOT-showcase. Ideen var at de i fællesskab skulle forsøge at skabe en musik, som integrerede elementer fra den danske folkemusik i Møllers mørktonede indie-sangskrivning. Dette resulterede i 35 minutters nykomponeret musik, som blev opført på SPOT12. Siden er yderligere to medlemmer blevet tilføjet projektet.

bottom of page